Vanaf 2024 verkrijgbaar: Varroa-resistente koninginnen

Het is ons gelukt! Vanaf 2024 kunnen we Varroa-resistente koninginnen aanbieden. De resistentie van deze dames zal vrij hoog zijn, doorgaans van 80 tot wel 100%. Deze koninginnen vormen de basis om Varroa-resistente volken te creëren. Het doel van Stichting Teeltstation West-Friesland is hiermee gedeeltelijk bereikt, zijnde: De teelt én de verspreiding van Varroa-resistente volken door heel het land, wat deze koninginnen mogelijk maken.

Door deze Varroa-resistente koninginnen af te nemen helpt u mee aan een wereld waarin bijen houden weer mogelijk is zonder gebruik te hoeven maken van chemische middelen om de Varroa-mijt te bestrijden. Daarnaast helpt u de Stichting daarmee om haar goede werk voor de bijen voort te kunnen zetten.

Heeft u interesse in (een aantal) Varroa-resistente koninginnen? Neem dan contact op met ons op!